Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Gospodarstwo Agroturystyczne "ELA"

Gospodarstwo Agroturystyczne "Ela" powstało w 2000 r. Jest to typowe gospodarstwo rolne, gdzie tradycja łączy się z  nowoczesnością.  Amatorom zdrowej żywności zapewniamy swojskie wyroby oraz domową regionalną kuchnię, w tym smaczne tradycyjne potrawy kurpiowskie.

Na szczególną uwagę zasługują m.in. piwo kozicowe (zajęło I miejsce w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo w 2004 r.), rejbak kurpiowski, fafernuchy, kapusta z kaszą i żeberkami. W 2003 r. zdobyliśmy I Nagrodę Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w ogólnokrajowym konkursie "Zielone Lato 2003", także III miejsce w ogólnokrajowym konkursie AGRO "Kwatery na Medal 2010" oraz liczne czołowe miejsca w konkursach kulinarnych.

 

Elżbieta Żebrowska

Wydmusy 59

07-430 Myszyniec

Telefon +4829 772 19 12

agroela@o2.pl

www.agroela.pl


UWAGA
Informacje opublikowane przed 1 stycznia 2021 r. dostępne są na stronie archiwum.mazovia.pl

Powrót na początek strony